Cautare

27874 de rezultate pentru "poetul lucian avramescu si una dintre gravele probleme umane saracia" (4.36 secunde)
Agerpres informeaza ca Romanii raman reticenti atunci cand vine vorba de relatiile cu Federatia Rusa, releva rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Centrul pentru Studierea Opiniei si Pietei (CSOP), in cadrul unui proiect demarat de Centrul pentru Prevenirea Conflictelor si Early Warning (CPCEW).
Peste 80% dintre romani se simt afectati de criza econimica, potrivit unui sondaj IRES realizat, in n perioada 25 februarie - 10 martie 2011, la solicitarea Asociatiei Romane pentru Evaluare si Strategie. Sondajul scoate in evidenta si principalele riscuri la care se simt expusi cetatenii Romaniei.
"Dupa 1989 s-a dezvoltat, in Romania, un foarte puternic si agresiv curent antinational" Intr-un interviu acordat revistei Romania Eroica, prof. ... Ioan Scurtu vorbeste despre implicatiile Primului Razboi Mondial, de la a carui declansare s-a implinit un secol in 2014, si despre rolul istoriei si istoricilor in societatea actuala.
Desi si-ar fi dorit, Basescu nu a putut inaugura reluarea traficului pe DN 7 si nu a putut da o solutie definitiva nici familiilor afectate de prabusirea cavernei de la Ocnele Mari. Vizita prezidentiala nu a rezolvat nicicum gravele probleme economice din zona.
Un concurs pentru ocuparea unui post vacant de referent la Directia patrimoniu din cadrul Primariei Craiova a fost anuntat joia trecuta, cu doar o zi inaintea sustinerii probelor - 2 iunie 2006 - si fara ca directorul sa fi semnat subiectele de examen, asa cum prevede legea.
Firmele doljene mai au la dispozitie doar doua zile pentru a solicita sprijin financiar nerambursabil prin Schemele de ajutor de stat si de minimis.
Prin intreaga sa activitate literara, poetul Adrian Paunescu ramane in amintirea celor care l-au apreciat pentru maiestria creatiei sale, afirma presedintele Traian Basescu in mesajul public de condoleante transmis vineri familiei, colegilor si tuturor celor apropiati scriitorului. "Am primit cu tristete vestea plecarii dintre noi a poetului Adrian Paunescu.
Din fericire pentru el, Basescu bea si nu prea cade in patru labe Ca urmare a documentelor Wikileaks, conform carora un jurnalist ar fi spus ca seful statului, Traian Basescu, ar bea din ce in ce mai mult, poetul Mircea Dinescu a spus vineri seara la Realitatea TV ca, din fericire pentru presedinte, "bea si nu prea cade in patru labe".
Saptamanalul "Centrul Vechi" in varianta tiparita, dar si site-ul publicatiei noastre gazduiesc o campanie in cadrul careia cititorii sunt invitati sa citeasca si sa aleaga poemele preferate despre Capitala.
cafea si poezie. Si cand te gandesti ca totul a inceput in momentul in care Meinl Julius Meinl si-a deschis primul sau magazin de vanzare a cafelei verzi ai condimentelor, in centrul Vienei.
rime, versuri si figuri de stil. Poetul este ceea ce gandeste. ... El e unicul care poate capta oximoronul vietii, durerea unei lacrimi, intensitatea unui zambet, dragostea in sine, imbraca lumi si vise.
15 ianuarie este ziua lui Mihai Eminescu, dar si Ziua Culturii Nationale. ... Fiind foarte roman, Eminescu e universal", spunea poetul Tudor Arghezi. Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 - 15 iunie 1889) a fost unul dintre cei mai importanti scriitori romani, fiind considerat poetul national.
Ca orice schimbare , si aceasta are partile ei bune si altele mai putin bune. Lumea a fost si este dominata de procesul de globalizare - proces obiectiv si in general benefic, stimulat de progresele tehnologice fara precedent, promovate pe parcursul secolului XX si indeosebi de tehnologia informationala.
Si e posibil sa nu aflam asa curind; ... Nu stim daca mobilul a fost saracia; saracie care azi s-a accentuat si o suportam totusi cu placere si entuziasm;
Si e posibil sa nu aflam asa curind; ... Nu stim daca mobilul a fost saracia; saracie care azi s-a accentuat si o suportam totusi cu placere si entuziasm;
Bobo Burlacianu, Cristi Rigman si poetul Ion Muresan. Fiind in formula completa de spectacol, se poate intampla sa se si interpreteze cateva piese de pe CD.
Rondeluri-capitol dedicat exclusiv rondelurilor si Evadare- capitol de poezii in vers alb. Pentru coperta acestui volum am colaborat cu artistul Vasile Aionesei care a realizat in creion grafica de coperta, un desen simbolic pentru continutul si titlul volumului.
Ce-a vrut sa spuna poetul? si ne fastaceam in comentariile criticilor, cand noi abia intelegeam titlul poeziei, apai sa mai pricepem si cotloanele lirice ascunse intre rime? ... Suntem scosi in fata clasei si invitati sa comentam si sa explicam poezia orasului:
Intr-un material intitulat Poveste de Craciun si publicat de Catavencii, Dinescu scrie, ironic: - Singurele simulatoare ale Revolutiei romane de care s-a vorbit pana mai ieri au fost Ion Caramitru si subsemnatul.
Relatia dintre presedinte si Guvern a fost, in cei cinci ani ai mandatului lui Traian Basescu, un scandal permanent, in urma caruia nimeni nu a avut de castigat.
google-analytics.com